De persoon achter Compassco

Over Pieter Uytterschaut

Pieter is een geboren en gepassioneerde ondernemer met bewezen managementvaardigheden op diverse terreinen. Reeds van in zijn studententijd en bij de jeugdbeweging zit het ondernemen hem in het bloed. Zijn technische opleiding (ingenieur), aangevuld met een MBA, hebben zijn professionaliteit en carrière een boost gegeven.

Vanaf 2001 was Pieter 15 jaar lang zaakvoerder van zijn bedrijf dat hij in deze periode uitbouwde tot een mature, gezonde, winstgevende en gestructureerde organisatie met een sterk merk.

In 2016 startte hij met Compassco, met als doel om andere ondernemers te helpen bij het realiseren van hun droom.

Doorheen de jaren zetelde hij in diverse raden van bestuur en adviesorganen.

De sleutelfactoren voor Pieter’s succes rusten op 4 pijlers:

 

De sterkste troeven van Pieter zijn:

  • allround scoop
  • analytische en scherpe denkpatronen
  • implementatievermogen

Door zijn sterk analytische aanpak en snel doorzicht kan hij actief strategisch meedenken, creëert hij nieuwe opportuniteiten die dikwijls groeien uit het herleggen van bestaande puzzelstukken op bekende terreinen. En dit op strategisch, financieel, commercieel en operationeel vlak. Hij kan deze nieuwe inzichten op de meest efficiënte wijze implementeren. Pieter hanteert steeds denkpatronen waarin de klant centraal staat (“what’s in it for them ?”) en gelooft in de vruchten die voortvloeien uit lange-termijn-partnerships met alle stakeholders. En natuurlijk niet te vergeten, door samen te werken met Pieter krijg je toegang tot zijn groot en actief netwerk.

Pieter Uytterschaut is het type ondernemer dat met eigen middelen (en bijhorend risico) zijn succes opgebouwd heeft.

 

Biografie

Geboren in Gent op 11 augustus 1970. Partner van Linda Celis en vader van Jonas (°2007).

Zijn humaniora (richting WA) volgde hij in het St.-Lievenscollege in Gent.
Hij studeerde af als industrieel ingenieur (afstudeerrichting elektronica/computertechniek) aan het KIHO in Gent (tegenwoordig Odisee) met onderscheiding in 1992, aangevuld met een MBA aan de UCL.

Professioneel startte hij als verkoopsingenieur bij Velleman in Gavere, waar hij snel doorgroeide tot sales manager (industry division).

In 2001 zette hij de stap naar zelfstandige en kon hij zijn tot dan opgedane kennis en ervaring inzetten en laten openbloeien om zijn bedrijf Metra uit Gentbrugge vorm en gestalte te geven. Iets wat overigens zeer aardig lukte.

Doorheen zijn hele professionele loopbaan bleef Pieter zich vervolmaken in tal van domeinen m.b.t. de ondernemerswereld. Hij bekleedde ook diverse mandaten in verschillende verenigingen en organisaties en bouwde ijverig verder aan zijn netwerk.

Einde 2015 verkocht hij zijn bedrijf en bleef er nog verschillende maanden actief om een vlotte overdracht te verzekeren.

In 2016 kreeg het idee om alle in 25 jaar vergaarde kennis en ervaring ten dienste te stellen van andere ondernemers vaste vorm. Compassco was geboren.

Lees hier het volledige curriculum vitae van Pieter Uytterschaut.