Bovenstraat 2 | B-9680 Maarkedal

Stel uw vraag

* Verplichte velden

Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

FAQ

vraag & antwoord

.Compassco - Faq

 

 

 

Hieronder vindt u het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Indien u geen antwoord vindt op ùw vraag, aarzel niet en contacteer ons !
Wij helpen u graag.

Werkwijze ?

Er zijn verschillende mogelijke samenwerkingsvormen, aangepast aan ùw wensen en behoeften.
Sowieso begint alles met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierna wordt een offerte geheel op maat van u en van uw bedrijf opgemaakt …
klik + aan om meer te lezen

Er zijn verschillende mogelijke samenwerkingsvormen, aangepast aan ùw wensen en behoeften.

De grootste toegevoegde waarde krijgt u wanneer ik u en uw onderneming op regelmatige basis kan volgen, zodat ik op de hoogte ben van het reilen en zeilen in uw organisatie. Zo ken ik de achtergrond en kan ik bijspringen met concrete raad en daad zodra hulp nodig is.

Doet u liever ad hoc beroep op mijn diensten, dan kan dit natuurlijk ook.

Maar ook als u op projectbasis versterking nodig hebt, ben ik u graag van dienst.

Sowieso begint alles met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waar ik vooral luister naar ùw wensen en noden. Hierna maak ik een offerte geheel op maat van u en van uw bedrijf.

 

Wie zijn de klanten van Compassco?

Ondernemers uit diverse sectoren die met hun KMO (van eenmanszaak tot ca. 25 WN’s) of organisatie in een groeifase of op een knooppunt zitten en die op zoek zijn naar een meer professionele uitbouw van hun organisatie …
klik + aan om meer te lezen

Ondernemers die met hun KMO of organisatie in een groeifase of op een knooppunt zitten en die op zoek zijn naar een klankbord of naar meer professionalisme en resultaat in hun organisatie. Ze zijn allen op zoek naar minstens één van onderstaande zaken:

 • een duidelijke strategie, vertrekkend vanuit hun eigen wensen en ambitie, vertaald in concrete doelstellingen;
 • een gezonde financiële structuur die toelaat hun ambitie waar te maken;
 • een commercieel beleid en actieplan dat klanten aantrekt én behoudt;
 • een organisatie waar alle radertjes op efficiënte wijze draaien als in een geoliede machine zodat ze zich kunnen concentreren op wat voor hen belangrijk is;
 • een privacy-beleid aangepast aan de grootte en de activiteit van hun organisatie. Via hands-on en praktische templates worden (en blijven) ze snel GDPR-compliant.

Ze komen uit diverse sectoren. Compassco is gespecialiseerd in werken op management-niveau, waardoor de sector op zich minder relevant is. Het voordeel van te werken over diverse sectoren heen, is dat er een vruchtbare kruisbestuiving kan plaatsvinden.
Hieronder een greep waarin de klanten van Compassco actief zijn:

 • Diensten (consulting; coaching; HR; milieuadvies; callcenter; grafische vormgeving; reclameproducten; IT-diensten; 3D-printing; juwelenontwerp; muziek; beeldende kunst; kinderanimatie; maatwerkbedrijf; …);
 • Handel (groothandel; kleinhandel; …);
 • Bouw (architect; landmeter; aannemer; dakwerker; stukadoor; elektricien; PV-installaties; alarminstallaties; sanitair; schilderwerken; keukens; meubelmakerij; meubelen stofferen; …);
 • Voeding (horeca; chocolaterie; limonades; wijnen; sterke dranken; …);
 • Gezondheid (verpleging; hulp voor personen met een beperking; kinesitherapie; psychologie; seksuologie; cosmetica; gezondheidscoach; patiëntenvervoer; fabrikant van toestellen & producten;…);
 • Industrie (productontwikkeling; machinebouw; textiel & mode; …);
 • Technologie (app-ontwikkeling; web-ontwikkeling; 3D-printing; …);
 • Tuin & outdoor (boombeheer; tuinaanleg; …);
 • Maatwerkbedrijf;
 • vzw;

De type-klant van Compassco is een eenmanszaak tot een organisatie van ca. 25 WN’s.

Kostprijsberekening?

Alles start met een vrijblijvend, gratis kennismakingsgesprek.
U kan de kostprijs voor mijn diensten best vergelijken met de kost voor een medewerker die u slechts betaalt voor het aantal uren dat u zelf bepaalt.
klik + aan om meer te lezen

Alles start met een vrijblijvend, gratis kennismakingsgesprek.

U kan de kostprijs voor mijn diensten best vergelijken met de kost voor een medewerker die u slechts betaalt voor het aantal uren dat u zelf bepaalt. Bovendien praat uw ‘ad-hoc’ medewerker volledig dezelfde taal als uzelf en vult hij u aan op terreinen waar u zelf minder kennis van of affiniteit mee heeft.

Mijn advies zal een grote besparing betekenen én een sprong vooruit zijn naar een pak meer omzet. Uw investering zal zichzelf overvloedig terugbetalen.

In functie van de vorm van samenwerking (zie ook werkwijze), wordt een uurtarief, een dagtarief, een maandtarief of een projecttarief afgesproken. En dit volledig op maat van wat u nodig heeft. Pas indien ù overtuigd bent dat u kan winnen bij onze samenwerking, gaan we samen in zee.

Er is een grote kans dat u recht heeft op subsidie door de KMO portefeuille, waardoor u tot 40% subsidie kan krijgen. U vindt er hier meer info over.
Misschien zijn er ook andere mogelijkheden waardoor u nòg interessanter kan schakelen naar een hoger niveau.

“Als je denkt dat het duur is om een professional in te huren, bedenk dan ook of je je doelen zal bereiken zònder en hoeveel leergeld het zal kosten aan energie, tijd én geld.”

KMO portefeuille

Mogelijks heeft u recht op 40% subsidie door de KMO portefeuille. U vindt er hier meer info over.
klik + aan om meer te lezen

Mogelijks heeft u recht op 40% subsidie door de KMO portefeuille. U vindt er hier meer info over.

Heeft u nog vragen, aarzel niet en contacteer me via info@compassco.be.

Waarom zou Compassco ù kunnen helpen ?

Pieter Uytterschaut has been there! Hij bouwde zijn vorige bedrijf uit tot een mature, gezonde, winstgevende en goed gestructureerde onderneming met een sterk merk. Nu stelt hij zijn capaciteiten en 25+ jaar ervaring ten dienste van u en van uw bedrijf …
klik + aan om meer te lezen

Pieter Uytterschaut has been there!
Hij bouwde zijn vorig bedrijf uit tot een mature, gezonde, winstgevende en goed gestructureerde onderneming met een sterk merk, tot een gegeerde overnamebruid.
Nu stelt hij zijn capaciteiten en 25+ jaar ervaring ten dienste van u en van uw bedrijf.

Wat zijn Pieter zijn sterkste troeven ?

 • allround scoop
 • analytische en scherpe denkpatronen
 • implementatievermogen

Door zijn sterk analytische aanpak en snel doorzicht kan hij actief strategisch meedenken, creëert hij nieuwe opportuniteiten die dikwijls groeien uit het herleggen van bestaande puzzelstukken op bekende terreinen. En dit op strategisch, commercieel en operationeel vlak.
Hij kan deze nieuwe inzichten op de meest efficiënte wijze implementeren, steeds met ùw wensen en ambitie in het achterhoofd.

Pieter Uytterschaut hanteert steeds denkpatronen waarin de klant centraal staat (“what’s in it for them ?”) en gelooft heilig in de vruchten die voortvloeien uit lange termijn partnerships met alle stakeholders.

En natuurlijk niet te vergeten, door samen te werken met Pieter krijgt u toegang tot zijn groot en actief netwerk:

 • zorgsector
 • VOKA
 • Unizo
 • BNI
 • Start-it@KBC

Lees hier meer over Compassco.

Een andere vraag?

.
Contacteer ons. Wij helpen u graag!

Ondertussen ruim 2 jaar geleden ben ik als zelfstandig elektricien gestart en ik heb er nog geen seconde spijt van. Af en toe wel eens de wenkbrauwen gefronst, keuzestress en moeilijke beslissingen te nemen met veelal het gevoel ‘kiezen is verliezen’. In mijn directe vriendenkring ken ik niet direct iemand waar ik mijn ei kwijt kan om eens te vragen: “Hoe doe jij dat?” of “Hoe ga jij daar mee om?” of “Wat zou jij doen en waarom?” Ik hoorde hoe Pieter van Compassco ondernemers met net dergelijke problemen vooruit kan helpen. Daar van deze startende ondernemer het leeuwendeel van het budget uit gaat naar investeringen in continue scholing en in het machinepark, was ik de mening toegedaan dat adviseurs en coaches onbetaalbaar zijn. Dat ei heb ik eens laten vallen bij Pieter en ook hiervoor kwam hij met een oplossing, onder de vorm van diverse subsidiemogelijkheden. Tijdens onze samenwerking wist Pieter mij vooral de juiste vragen te stellen. Vragen waardoor ikzelf op een andere manier naar mijn eigen zaak kijk. Objectiever, gerichter. Dankzij deze gesprekken werd voor mezelf weer duidelijk waarom ik in de boot van “zelfstandig zijn” gestapt ben en waar ik heen wil. De eindbestemming is nog onbekend, het parcours bochtig en golvend. Maar met een businessplan als kaart en Pieter zijn ‘Compass’-co naast mijn roer, vaar ik bewuster mijn gekozen koers. Pieters kompas is niet onbetaalbaar, maar wel van onschatbare waarde. Bedankt Pieter!

Meer testimonials

Steven Vansteenbrugge
zaakvoerder SV Elektrotechniek