Bovenstraat 2 | B-9680 Maarkedal

Stel uw vraag

  * Verplichte velden

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  FAQ

  vraag & antwoord

  .Compassco - Faq

   

   

   

  Hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen.

  Indien je geen antwoord vindt op je vraag, aarzel niet en contacteer ons.
  Wij helpen je graag!

  Werkwijze ?

  Er zijn verschillende mogelijke samenwerkingsvormen, aangepast aan jouw wensen en behoeften.
  Sowieso begint alles met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierna wordt een offerte geheel op maat van jou en van jouw bedrijf opgemaakt …
  klik + aan om meer te lezen

  Er zijn verschillende mogelijke samenwerkingsvormen, aangepast aan jouw wensen en behoeften.

  De grootste toegevoegde waarde krijg je wanneer ik jou en jouw onderneming op regelmatige basis kan volgen, zodat ik op de hoogte ben van het reilen en zeilen in jouw organisatie. Zo ken ik de achtergrond en kan ik bijspringen met concrete raad en daad zodra hulp nodig is.

  Doe je liever ad hoc beroep op mijn diensten, dan kan dit natuurlijk ook.

  Maar ook als je op projectbasis versterking nodig hebt, ben ik je graag van dienst.

  Sowieso begint alles met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waar ik vooral luister naar jouw wensen en noden. Hierna maak ik een offerte geheel op maat van jou en van jouw bedrijf.

  Wie zijn de klanten van Compassco?

  Ondernemers uit diverse sectoren die met hun KMO (van eenmanszaak tot ca. 25 WN’s) of organisatie in een groeifase of op een knooppunt zitten en die op zoek zijn naar een meer professionele uitbouw van hun organisatie …
  klik + aan om meer te lezen

  Ondernemers die met hun KMO of organisatie in een groeifase of op een knooppunt zitten en die op zoek zijn naar een klankbord of naar meer professionalisme en meer resultaat in hun organisatie. Ze zijn allen op zoek naar minstens één van onderstaande zaken:

  • een duidelijke strategie, vertrekkend vanuit hun eigen wensen en ambitie, vertaald in concrete doelstellingen;
  • een gezonde financiële structuur die toelaat hun ambitie waar te maken;
  • een commercieel beleid en actieplan dat klanten aantrekt én behoudt;
  • een organisatie waar alle radertjes op efficiënte wijze draaien als in een geoliede machine zodat ze zich kunnen concentreren op wat voor hen belangrijk is;
  • een privacy-beleid aangepast aan de grootte en de activiteit van hun organisatie. Via hands-on en praktische templates worden (en blijven) ze snel GDPR-compliant.

  De type-klant van Compassco is een eenmanszaak tot een organisatie van ca. 25 WN’s, waar de eigenaar/zaakvoerder volledig operationeel meedraait.

  Regionaal is er geen specifieke beperking. Het spreekt natuurlijk voor zich dat frequente verre verplaatsingen niet altijd efficiënt werken. Maar dit is eigenlijk relatief: de mogelijkheid van virtuele meetings is alvast één groot voordeel van de Corona-crisis.

  In welke sectoren is Compassco actief?

  De klanten van Compassco komen uit diverse sectoren. De manier van denken en van werken op management-niveau is zeer analoog in alle sectoren.
  klik + aan om te zien in welke sectoren ik reeds tevreden klanten heb

  De klanten van Compassco komen uit diverse sectoren. Compassco is gespecialiseerd in werken op management-niveau, waardoor de sector op zich minder relevant is. Het voordeel van te werken over diverse sectoren heen, is dat er een vruchtbare kruisbestuiving kan plaatsvinden.
  Hieronder een greep uit de diverse sectoren waarin de klanten van Compassco actief zijn:

  • Diensten (consulting; coaching; HR; milieuadvies; callcenter; grafische vormgeving; reclameproducten; IT-diensten; 3D-printing; juwelenontwerp; muziek; events; beeldende kunst; archeologie; kinderanimatie; maatwerkbedrijf; immo; schoonmaakbedrijf; …);
  • Handel (groothandel; kleinhandel; …);
  • Bouw (architect; landmeter; aannemer; dakwerker; stukadoor; elektricien; PV-installaties; alarminstallaties; sanitair; schilderwerken; keukens; meubelmakerij; meubelen stofferen; …);
  • Voeding (horeca; chocolaterie; limonades; wijnen; sterke dranken; …);
  • Gezondheid (verpleging; hulp voor personen met een beperking; kinesitherapie; orthopedie; psychologie; seksuologie; cosmetica; gezondheidscoach; patiëntenvervoer; fabrikant van toestellen & producten;…);
  • Industrie (productontwikkeling; machinebouw; textiel & mode; …);
  • Technologie (app-ontwikkeling; web-ontwikkeling; 3D-printing; …);
  • Tuin & outdoor (boombeheer; tuinaanleg; …);
  • Maatwerkbedrijf;
  • vzw;

  Waarom zou Compassco ù kunnen helpen ?

  “Pieter begint met heel goed ‘luisteren’ waardoor ‘op maat’ ook echt op maat is.”
  Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in management en bestuur. Zijn aanpak is hans-on en hij geeft onderbouwd praktisch advies. Iedereen krijgt to-the-point, no-nonsense en doeltreffende begeleiding.  Pieter stelt zijn capaciteiten en ervaring ten dienste van jou en van jouw bedrijf …
  klik + aan om meer te lezen

  Pieter Uytterschaut bouwde zijn vorig bedrijf uit tot een mature, gezonde, winstgevende en goed gestructureerde onderneming met een sterk merk, tot een gegeerde overnamebruid.

  Compassco brengt professionaliteit, ervaring en expertise binnen in jouw onderneming. Maak gebruik van méér dan 25 jaar ervaring om je eigen ambitie sneller waar te maken!

  Wat zijn Pieter zijn sterkste troeven ?

  • allround scoop
  • analytische en scherpe denkpatronen
  • implementatievermogen

  Door zijn sterk analytische aanpak en snel doorzicht kan hij actief strategisch meedenken, creëert hij nieuwe opportuniteiten die dikwijls groeien uit het herleggen van bestaande puzzelstukken op bekende terreinen. En dit op strategisch, commercieel en operationeel vlak. Zijn financiële kennis zet hij in om, niet als boekhouder, maar als bedrijfsleider (CFO) jouw onderneming te versterken.
  Hij kan deze nieuwe inzichten op de meest efficiënte wijze implementeren, steeds met jouw wensen en ambitie in het achterhoofd.

  Pieter hanteert steeds denkpatronen waarin de klant centraal staat (“what’s in it for them ?”) en gelooft heilig in de vruchten die voortvloeien uit lange termijn partnerships met alle stakeholders. Duurzaamheid, niet enkel vanuit een ideologie, maar vanuit een functioneel, pragmatische realiteitszin.

  En natuurlijk niet te vergeten, door samen te werken met Pieter krijg je toegang tot zijn groot en actief netwerk:

  • zorgsector
  • VOKA
  • Unizo
  • BNI
  • Start-it@KBC

  Lees hier meer over Compassco.

  Hoeveel kost een begeleidingstraject?

  Alles start met een vrijblijvend, gratis kennismakingsgesprek.
  De kostprijs is sterk afhankelijk van waar jij juist nood aan hebt, dus moeilijk om vooraf te bepalen. Weet echter dat er diverse subsidiemogelijkheden zijn. Soms kan ik je een traject t.w.v. 1.650€ aanbieden voor 230€.
  klik + aan om meer te lezen

  Alles start met een vrijblijvend, gratis kennismakingsgesprek.

  Je kan de kostprijs voor mijn diensten best vergelijken met de kost voor een medewerker die je slechts betaalt voor het aantal uren dat je zelf bepaalt. Bovendien praat je ‘ad-hoc’ medewerker volledig dezelfde taal als jezelf en vult hij je aan op terreinen waar je zelf minder kennis van of affiniteit mee hebt.

  Mijn advies zal een grote besparing betekenen én een sprong vooruit zijn naar een pak meer omzet. Je investering zal zichzelf overvloedig terugbetalen.

  In functie van de vorm van samenwerking (zie ook werkwijze), wordt een uurtarief, een dagtarief, een maandtarief of een projecttarief afgesproken. En dit volledig op maat van wat je nodig hebt. Pas indien jij overtuigd bent dat je kan winnen bij onze samenwerking, gaan we samen in zee.

  Er is een grote kans dat je recht hebt op subsidie via de KMO portefeuille, waardoor je tot 30% subsidie kan krijgen. Je vindt er hier meer info over. Misschien zijn er ook andere mogelijkheden waardoor je nòg interessanter kan schakelen naar een hoger niveau. Sommige trajecten kunnen reeds vanaf 230€ excl. btw.

  “Als je denkt dat het duur is om een professional in te huren, bedenk dan ook of je je doelen zal bereiken zònder. En hoeveel leergeld het zal kosten aan energie, tijd én geld.”

  KMO portefeuille

  Mogelijks heb je recht op 30% subsidie door de KMO portefeuille. Je vindt er hier meer info over.
  klik + aan om meer te lezen

  Mogelijks heb je recht op 30% subsidie door de KMO portefeuille. Je vindt er hier meer info over.

  Heb je nog vragen, aarzel niet en contacteer me via info@compassco.be.

  Een andere vraag?

  .
  Contacteer ons. Wij helpen u graag!

  Ondertussen ruim 2 jaar geleden ben ik als zelfstandig elektricien gestart en ik heb er nog geen seconde spijt van. Af en toe wel eens de wenkbrauwen gefronst, keuzestress en moeilijke beslissingen te nemen met veelal het gevoel ‘kiezen is verliezen’. In mijn directe vriendenkring ken ik niet direct iemand waar ik mijn ei kwijt kan om eens te vragen: “Hoe doe jij dat?” of “Hoe ga jij daar mee om?” of “Wat zou jij doen en waarom?” Ik hoorde hoe Pieter van Compassco ondernemers met net dergelijke problemen vooruit kan helpen. Daar van deze startende ondernemer het leeuwendeel van het budget uit gaat naar investeringen in continue scholing en in het machinepark, was ik de mening toegedaan dat adviseurs en coaches onbetaalbaar zijn. Dat ei heb ik eens laten vallen bij Pieter en ook hiervoor kwam hij met een oplossing, onder de vorm van diverse subsidiemogelijkheden. Tijdens onze samenwerking wist Pieter mij vooral de juiste vragen te stellen. Vragen waardoor ikzelf op een andere manier naar mijn eigen zaak kijk. Objectiever, gerichter. Dankzij deze gesprekken werd voor mezelf weer duidelijk waarom ik in de boot van “zelfstandig zijn” gestapt ben en waar ik heen wil. De eindbestemming is nog onbekend, het parcours bochtig en golvend. Maar met een businessplan als kaart en Pieter zijn ‘Compass’-co naast mijn roer, vaar ik bewuster mijn gekozen koers. Pieters kompas is niet onbetaalbaar, maar wel van onschatbare waarde. Bedankt Pieter!

  Meer testimonials

  Steven Vansteenbrugge
  zaakvoerder SV Elektrotechniek