Bovenstraat 2 | B-9680 Maarkedal

Stel uw vraag

  * Verplichte velden

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Blogpost: Let the numbers speak

  Business intelligence

  Gepost op 06.01.2020

  Zo goed als zeker zijn alle zaakvoerders een krak in hun vak. Hun ambacht of hun corebusiness beheersen ze als geen ander. Bij jou is dit zeker ook zo. Maar heb jij de gave om jouw bedrijfsresultaten te analyseren en te gebruiken? Voor het fiscale luik kan je hiervoor terugvallen op je boekhouder. Weet jij ook je bedrijfsresultaten op operationeel vlak te benutten?

  Financiële kennis van zijn/haar bedrijf en het gebruik van deze kennis is voor een bedrijfsleider net zo essentieel als ‘kunnen zien’ voor een Formule1-piloot: zonder dit (in)zicht werk je er maar op los, zonder te weten waar je zal uitkomen.

  Uit de bedrijfsresultaten van het (recente) verleden kan je heel wat nuttige informatie halen. Informatie over jouw werking en over de markt waarin je actief bent: je begrijpt beter wat er gebeurt en met dit inzicht kan je je eigen toekomst beter kneden en sturen, om sneller uit te komen waar jij het wil.

  Door deze analyse regelmatig te maken, blijft jouw inzicht ook up-to-date en verhoog je niet enkel het inzicht in deze materie en dankzij efficiëntiewinst de positieve impact ervan op jouw organisatie, je zorgt er ook voor dat jouw analysemodel gefinetuned wordt. Hierdoor verkleint de foutenmarge en je model wordt nog accurater en dus bruikbaarder.

  Met deze inzichten en bijhorende simulaties worden de meeste (strategische) keuzes véél gemakkelijker. Je kan ze sneller maken, je kan de juiste timing bepalen en je hebt meer kans op succes. Zo kan je snel terug met ‘informed focus’ bezig zijn met jouw corebusiness.
  Bovendien voorzie je eventuele bottlenecks en kan je ze met wat geluk wegwerken vòòr je ze ‘voelt’.

  Moeilijk en tijdrovend? Dit valt best mee.
  Indien je jouw offertes kan uitrekenen, kan je dit ook! Voor het opzetten heb je – éénmalig – wat tijd en misschien wat hulp nodig. Nadien is het kwestie van up-to-date te houden. In ruil krijg je een sterkere organisatie, meer resultaat, meer gemoedsrust, meer (vrije) tijd en meer voldoening.

  Wil je weten hoe je hieraan begint? Contacteer me dan vrijblijvend. Ik investeer me graag in jouw toekomst.