Bovenstraat 2 | B-9680 Maarkedal

Stel uw vraag

  * Verplichte velden

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Financieel management

  Let the numbers speak

  In jouw onderneming is heel wat informatie aanwezig. Maar is deze ook zichtbaar voor je? En wat doe je ermee? De ‘cijfers laten spreken’ is ook voor (zeer) kleine bedrijven zeer nuttig én belangrijk. Met enkele eenvoudige en praktische tools en inzichten sta je al heel snel een grote stap verder.

  Financiële kennis van je bedrijf en het gebruik van deze kennis is voor jou net zo essentieel als ‘kunnen zien’ voor een Formule1-piloot: zonder dit (in)zicht werk je er maar op los, zonder te weten waar je zal uitkomen.

  Uit de cijfers van je boekhouding kan je heel wat nuttige informatie halen. Informatie over de werking van je bedrijf en over de markt waarin je actief bent. Met deze inzichten worden de meeste (strategische) keuzes véél gemakkelijker. Je kan ze sneller nemen, de juiste timing bepalen en je hebt meer kans op succes. Zo kan je snel terug met ‘informed focus’ bezig zijn met jouw corebusiness.

  Klanten vragen me dikwijls wat het verschil dan is met een boekhouder. Wel, een boekhouder zorgt dat het geld in de onderneming fiscaal geoptimaliseerd wordt om het maximaal naar de privé te halen. Compassco zorgt dat er méér geld in je onderneming komt.
  Voor heel wat klanten werk ik zeer nauw en complementair samen met hun boekhouder. Een samenwerking waar ze veel vruchten bij plukken.

  Bij uitbreiding kan je alle data (niet enkel de financiële) die in je onderneming aanwezig is aanwenden om operationeel sterker te staan. Via “business intelligence” worden moeilijke beslissingen dikwijls veel eenvoudiger. Een glazen bol heeft niemand, maar dikwijls lukt het vrij aardig om de toekomst via simulaties beter in te schatten. Bovendien voorzie je eventuele bottlenecks en kunnen deze weggewerkt worden vòòr je ze voelt. Zo kan je je eigen toekomst beter kneden en sturen, om zo sneller je ambitie waar te maken.

  Op praktisch vlak leidt financieel management tot:

  • het  opstellen en leren werken met een (dynamisch) financieel plan, waarmee je inzicht krijg en accurate prognoses en simulaties kan maken. De ‘dynamische’ component zorgt ervoor dat de foutenmarge verkleint en het bruikbaar blijft in de tijd.
  • leren werken met boordtabellen (of dashboards), waardoor je de belangrijkste bedrijfsprocessen kan monitoren en hieruit beter begrijpt hoe alles loopt en je dus gerichter kan bijsturen.

  Wil je hier meer over weten? Lees dan ook zeker deze blog.

  Wil u weten hoe eraan te beginnen? Contacteer me dan vrijblijvend. Ik investeer me graag in uw toekomst.

  Compassco geeft je de tools in handen om te evolueren naar een efficiënte en doelgerichte organisatie. Geen nattevingerwerk meer voor mij, dankzij objectief, onderbouwd en concreet advies.

  Meer testimonials

  Jens Meuleman
  zaakvoerder Boomexpert BV

  Met mijn achtergrond als boekhouder heb ik geleerd om steeds naar het verleden te kijken en daaruit conclusies te trekken. Ik liep steeds achter de feiten aan. Dit vertelt totaal niets over de toekomst. Pieter heeft ons met eenvoudige tools - een goed Business- en realistisch Financieel Plan - laten inzien hoe we minder moeten vasthouden aan het verleden en vol vertrouwen kunnen kijken naar de toekomst. Zo kunnen we weldoordachte en gefundeerde beslissingen nemen aan de hand van een paar overzichtelijke grafieken. Nadat we wat ter plaatse trappelden, zijn we nu klaar om definitief te vertrekken en zijn we zeker dat we ons doel zullen halen. Ik zou de kennis en het enthousiasme van Pieter aan iedereen aanraden om zijn/haar bedrijf verder te ontwikkelen.

  Meer testimonials

  Serge Clymans
  zaakvoerder BLTS

  De dienstverlening van Compassco kan ik als volgt omschrijven: deskundig, vlot, doeltreffend, verduidelijkend, ... Allemaal superlatieven, toepasselijk op de werkwijze van Compassco.

  Meer testimonials

  Yves Bontinck
  Architectuurburo