Bovenstraat 2 | B-9680 Maarkedal

Stel uw vraag

  * Verplichte velden

  Deze website is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Blogpost: Never waste a good crisis!

  Hoe ook de Corona-crisis opportuniteiten in zich draagt.

  Gepost op 16.03.2020

  In deze moeilijke Corona-tijden is het niet evident om je activiteit ‘gewoon’ verder te zetten. Enerzijds zijn er de maatregelen door de overheid opgelegd, anderzijds worden we geconfronteerd met een veranderend aankoopgedrag van onze klanten.

  Compassco blijft tot uw dienst, weliswaar op een licht gewijzigde manier: waar mogelijk wordt op afstand gewerkt (via telefoon of conference call). Indien we toch fysiek afspreken, gebeurt dit uiteraard met respect voor de opgelegde en aanbevolen maatregelen (zie ook https://www.info-coronavirus.be/nl/).

  Hieronder enkele praktische tips hoe je als ondernemer deze situatie het hoofd kan bieden:

  • Wees creatief en bied waar nodig een aangepast dienstenpakket aan. Vertrek hierbij steeds van wat jouw klant wenst, waar hij nood aan heeft. Observeer wat rondom je gebeurt.
  • Heb je (veel) business die wegvalt? Gebruik de vrijgekomen tijd dan nuttig.
   Je kan vb. je organisatie bijsturen om deze crisisperiode beter te doorstaan; je kan de tijd nemen om je organisatie van binnen uit sterker en efficiënter te maken, dit is een uitgelezen tijdstip om je SWOT-analyse te updaten; je kan nu eindelijk eens die zaken doen die er steeds over schieten; …
  • Het is nog niet duidelijk wanneer juist, maar de economie zàl terug aantrekken. Bereid nu reeds je herstel voor, zodat je klaar bent om maximale impact te hebben zodra alles terug op gang komt.
  • Experimenteer met nieuwe werkmethoden. Dit is misschien niet zo makkelijk, maar het kan onverhoopte positieve gevolgen hebben, ook voor later. Hierdoor is deze (elke) crisis ook een opportuniteit.
  • Stel alles wat scherper en val terug op de essentie. Ook dit is een opportuniteit die vruchten zal blijven geven wanneer de Corona-wind gaan liggen is.

  Ik ben niet origineel, maar ook ik zou iedereen willen oproepen om maximaal burgerzin te tonen: Enkel indien iedereen zo lang als mogelijk operationeel blijft en de gepaste maatregelen eerbiedigt, kunnen we samen de gevolgen van deze crisis, op menselijk én op economisch vlak, minimaliseren en het herstel zo snel als mogelijk realiseren. Doe het voor je medemens én voor jezelf.

  Heb je graag hulp om je te wapenen in deze uitdagende situatie, neem dan vrijblijvend contact met me op. Nu meer dan ooit is het mijn ambitie om ondernemers te versterken.

  Om het met Leonard Cohen zijn woorden te zeggen: “there is a crack in everything, that’s how the light gets in”.
  Hou het hoofd koel en blijf niet bij de pakken zitten!